Over ons

B*THERE festival verlegt grenzen en experimenteert, is nieuwsgierig en uitgesproken, gemoedelijk en uitdagend. Onder de rook van de St. Jan, de historische trots van Den Bosch, maken we plaats voor iets nieuws, iets spannends. We bouwen aan de toekomst van onze stad.

Waarom? 
Het nieuwe B*THERE festival is geboren vanuit een behoefte bij jonge Bosschenaren om naast al die prachtige historie ook iets anders te laten zien. Team B*THERE bestaat uit een groep cultureel ondernemers die graag de handen uit de mouwen steken om met hart en ziel te werken aan een tof event in de stad waar ze wonen en werken.

In 2014 zetten we in 8 maanden tijd een nieuw tweedaags festival neer onder de rook van de St. Jan, middenin de binnenstad van Den Bosch. Dankzij de medewerking van vrijwilligers, studenten, partners, sponsoren en subsidiënten stond daar een event waar meteen de eerste keer al 5000 bezoekers op afkwamen. In 2015 was ruimte voor groei en nieuwe inzichten, is er 12 maanden lang alles aan gedaan om het initiatief te professionaliseren. Met 139 vrijwilligers, 108 deelnemers in de container-programmering, 94 muzikanten/ DJ’s op de twee stages en ongeveer 6500 bezoekers was deze B*THERE festival 2015 opnieuw één groot feest en is er een sterk fundament gelegd voor de toekomst.

B*THERE festival heeft de ambitie om de komende jaren verder te bouwen aan dit nieuwe concept en uit te groeien tot een culturele beleving die verder rijkt dan de grenzen van de stad.